skip to Main Content

Wanneer je La Leche League Vlaanderen contacteert over borstvoeding, zal een LLL-medewerker naar je luisteren, je informatie geven en je ondersteunen.

LLL-medewerkers zijn vrijwilligers en worden niet betaald. Ze doen hun werk vooral omdat ze een hart hebben voor borstvoeding. Ze hebben een opleidingsprocedure gevolgd binnen LLL om je de juiste informatie te kunnen geven en je vragen op de beste manier te beantwoorden en naar je te luisteren. Ze werken allen volgens dezelfde uitgangspunten.

La Leche League is via verschillende kanalen bereikbaar, je kan kiezen waar jij je het comfortabelst bij voelt.
We streven ernaar je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Helaas zijn we niet met genoeg vrijwilligers om dit altijd te halen, zoals bijvoorbeeld tijdens vakantieperiodes. We vragen daarvoor je begrip.
Als je vraag heel dringend is, kan je ook contact opnemen met je huisarts, kinderarts, vroedvrouw of lactatiekundige.

BEL

Je kan bellen met een LLL-medewerker.
Sommigen van hen geven de voorkeur aan een eerste contact via tekstbericht. Formuleer in 1 zin waar jouw vraag over gaat en hoe oud je baby is.

De LLL-medewerker zal je laten weten wanneer die tijd voor je kan vrijmaken en je kan bellen. Indien de LLL-medewerker overbezet is, zal die dit aangeven en je vragen een andere LLL-medewerker te contacteren. Heb je na 12u nog geen reactie voor een belafspraak, dan is je bericht mogelijk uit het oog verloren. Contacteer dan nog eens opnieuw.

We reserveren onze tijd voor jou. Het is fijn om je te houden aan het afgesproken belmoment. Verwittig zo snel mogelijk als het toch niet zou lukken.
We streven naar een contactmoment binnen de 24u.

We hebben geen centrale telefoonlijn, je belt op een privé-nummer. De standaard kosten zijn hier aan verbonden. Je kan met volgende LLL-medewerkers bellen:
Christine: belafspraak via messenger
Lana: belafspraak via sms of whatsapp op +32(0)476.72.75.37
Nish: belafspraak via sms of whatsapp op +31(0)6.21.94.56.74 (opgelet, Nederlands nummer)

MAIL

Je kan een mailtje sturen naar een LLL-medewerker: info@lalecheleague.be.
Je mailtje zal worden doorgestuurd naar één van onze LLL-medewerkers. Je zal dus een antwoord ontvangen vanuit een ander emailadres. Het kan zijn dat die mogelijk in je spamfolder terecht komt.
We streven naar een antwoord binnen de 3 a 5 dagen. Maar soms loopt het langs onze kant ook wel eens mis. Stuur ons gerust een tweede mailtje als je na een week nog geen antwoord kreeg.

Van volgende LLL-medewerkers kan je antwoord verwachten:
Katelijne, Kris, Marjolein, Marthe, Nelle, Nish

CHAT

Je kan chatten met een LLL-medewerker.
Berichten worden vaak gelezen op een mobiel apparaat. Lange teksten lezen minder gemakkelijk.
We streven naar een reactie binnen de 24u.

Je kan met volgende LLL-medewerkers chatten:
Ann via instagram en whatsapp
Christine via messenger
Kris via messenger
Marthe via messenger
Nelle via messenger en instagram
Nish via messenger en whatsapp

LEES

We hebben op onze website tal van algemene informatieve teksten verzameld: borstvoedingsinfo

Ook op onze instagram account kan je in onze feed heel veel informatie terugvinden.

Wist je dat je ook op de website van onze Nederlandse coLLLega’s heel wat informatie kan vinden? La Leche League Nederland

FORUM

Wil je vooral ervaringen van anderen die borstvoeding horen, dan ben je welkom op onze besloten facebook groep. Denk eraan dat deze facebookgroep vooral draait voor en door de leden, en dat geen input van een LLL-medewerker gegarandeerd wordt.

Wil je in combinatie met ervaringen, ook garantie op een begeleidende uitleg van een LLL-medewerker, overweeg dan om naar één van onze bijeenkomsten te komen of om een à la carte (woonkamerbijeenkomst) aan te vragen.

SHOP

Wil je thuis graag alles rustig kunnen nalezen, neem dan een kijkje in onze webshop. We hebben een heel uitgebreid boek over borstvoeding, die je als ouder alle handvaten geeft om mee aan de slag te gaan. Zoek je iets over een heel specifiek thema, dan hebben we verschillende brochures ter beschikking.

Overweeg ook onze pdf-versies, die je onmiddellijk na betaling online kan raadplegen (worden verstuurd via mail, check ook je spamfolder).

Was je tevreden van het contact met de LLL-medewerker? Erken dan hun inzet met een vrijblijvende gift. Zo kunnen we onze vrijwilligerswerking verder uitbouwen.
Wil je zelf ook je steentje bijdragen, en heb je interesse om ook vrijwilliger te worden, kijk dan op LLL-medewerker worden en vraag gratis onze pdf LLL-medewerker worden aan.

Externe Links

Ondernemingsnummer:

0563.802.107

IBAN:

BE24 4066 0604 9138

Bic:

KREDBEBB

Back To Top