skip to Main Content

“La Leche League (LLL) is een internationale vrijwilligersorganisatie die informatie en steun verleent over borstvoeding en het geven van moedermelk.

La Leche League is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met anderen. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met afdelingen op alle continenten en vrijwilligers in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd beschouwd en gerespecteerd als autoriteit op het gebied van borstvoeding en is als NGO verbonden aan de WHO en UNICEF.”

Naast de ouder

LLL-medewerkers hebben hun kinderen zelf gevoed. Daarbovenop volgt elke LLL-medewerker een intensieve en gedetailleerde opleiding, voordat LLL vertegenwoordigd mag worden. Die eigen ervaringen van de medewerker vormt de basis van de werking. Samen wordt er gezocht naar praktische oplossingen voor de meeste problemen bij borstvoeding.

la leche league vlaanderen borstvoeding mama Kelsey
la leche league vlaanderen borstvoeding bijeenkomsten

Borstvoeding-bijeenkomsten

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen organiseren we bijeenkomsten voor zwangeren en mensen die borstvoeding geven. Tijdens een bijeenkomst geven we informatie, maar er is ook ruimte om ervaringen te delen met anderen. Partners, familie en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom.

A-la-carte

Nieuw op het ‘menu’: borstvoedingsworkshops aan huis. Nodig enkele vrienden uit en een LLL-medewerker komt bij jou thuis (of waar je maar wilt) een workshop op maat geven over een thema naar keuze: ‘Infosessie voor zwangeren’, ‘Net bevallen’, ‘Borstvoeding en werken’, ‘Beginnen met vaste voeding’ of een ander thema naar wens. Voor meer informatie, mail naar info@lalecheleague.be.

Gezondheidszorg

Op verzoek geven LLL-medewerkers ook cursussen en lezingen voor scholen en zorgverstrekkers. Het ‘Bulletin Borstvoeding’ geeft 3 keer per jaar medische en wetenschappelijke informatie.

la leche league vlaanderen borstvoeding cursussen
la lege league Vlaanderen borstvoedingswaaier

Publicaties

LLL staat ook bekend voor een ruim aanbod van uitstekende publicaties:

  • Het bekende Handboek Borstvoeding
  • Een brede waaier brochures over zowat elk thema ivm borstvoeding
  • Bova, ons borstvoedingsmagazine voor moeders en professionelen
  • De dvd ‘BabyBabyOhBaby’
  • De nieuwe ‘Borstvoedingswaaier’ (voor zorgverleners)

En nog veel meer.

Hulpverlening per telefoon en per mail

Als je borstvoeding geeft, kun je behoefte hebben aan informatie en bevestiging. In een telefoongesprek kunnen we je helpen zoeken naar de oplossing die bij jou en je baby past. Een specifieke vraag, een probleem of nood aan een luisterend oor: we helpen je graag verder!

la leche league vlaanderen hulpverlening
Back To Top